BAROLO DOCG Marco Bonfante 2018
Toto Barolo Vás okouzlí svou elegancí a jemností, kořeněnými a sametovými vůněmi, které jsou opravdu podmanivé pro nos a patro a zanechávají dlouhou chuťovou perzistenci. Ve skle se v mládí projevuje jasnou rubínově červenou barvou, při stárnutí s granátovými odlesky. Lze vnímat vůni fialky a lanýže.
Na patře jsou pocity různé: ocitáme se před plným, klasickým, strukturovaným vínem, které bude zrát po mnoho let a představuje mimořádným způsobem důležitý charakter oblasti Langhe. Ušlechtilé taniny charakteristické pro toto víno se po několika letech zušlechťování v láhvi zlepšují.
Návrhy na párování: Toto víno se hodí k pokrmům z masa a zvěřiny, jako je brasato al Barolo (dušené hovězí s Barolem), zvěřina a divočák. Jinak se dá ochutit pokrmy obohacenými o bílý lanýž, jako je cardoon flan s fondue a kachní ravioli.
Zrání: Barolo zraje 36 měsíců ve velkých francouzských dubových sudech.
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodina Bonfante vyrábí vína v Nizza Monferrato (AT), Piemont, již 8 generací, v oblasti, která představuje oblast excelence pro výrobu Barbera d'Asti a která v roce 2014 získala označení „Nizza DOCG“. Vinařství Marco Bonfante bylo založeno v roce 2000, kdy se bratři Micaela a Marco Bonfanteovi rozhodli zahájit vlastní výrobní proces, a to po smrti jejich otce Domenica a následném rozdělení vinařství, které založil, ve kterém již aktivně působili. Vinařství je rodinná firma; Marco, absolvent enologické školy v Albě, je výrobcem vína a zabývá se produkcí a řízením společnosti na 360 stupňů, za pomoci enologického konzultanta Gianlucy Scaglione, agronoma Daniele Eberle a certifikované analytické laboratoře Bio. -Chemický, zatímco za administrativní a přepravní řízení odpovídá její sestra Micaela. Společnost nabízí image kvality a serióznosti budované díky tvrdé práci na budování značky, která vedla k jejímu poznání jak v Itálii, tak v zahraničí. Asi 50 % produkce společnosti je vinifikováno ve vinařství Nizza Monferrato, zbývající část musí být vinifikována dle výrobních předpisů v oblasti definované nominálním názvem.
Filozofie
Výrobní filozofie odráží typický vkus Bonfante, který je založen na Marcově intuici a preferencích, vyrobených z jednoduchosti a jasnosti. "Vína musí být elegantní."
U červených vín se hledá struktura, ovoce, harmonie a komplexnost. Různé vinice a hrozny se vybírají a oddělují během sklizně a přidělují je různým procesům, jak vinifikaci, tak rafinaci, v závislosti na cíli, kterého má být dosaženo. Společným bodem je vždy rovnováha mezi strukturou, kyselostí a alkoholem. Zrání ve dřevě musí doplňovat strukturu vína, aniž by ji přehlušilo. Nejvýznamnější červené hrozny jsou: Nebbiolo, Barbera, Albarossa, Cabernet Sauvignon a Brachetto.