5% sleva pro registrované zákazníky? Máme ji pro vás připravenou! Týká se všech našich vín a balíčků v ceně do 700 Kč, vyjma již zlevněných v aktuálních akcích.

Chardonnay K3, pozdní sběr 2023 | Kadrnka

Můžeme doručit do:
15.11.2024
Možnosti doručení
Skladem (>6 ks)
Kód: 1055
289 Kč 238,84 Kč bez DPH
Kategorie: Vína
Barva: Bílé
Odrůda: Chardonnay
Zbytkový cukr: Suché
Obsah alkoholu: 12,50%
Oblast: Morava
Ročník: 2023
Země: Česko
Objem: 0,75
Uzávěr: Šroubovací
Trať: Březí, Liščí vrch

Popis produktu není dostupný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Jindřich Kadrnka logo

Rodinné vinařství Kadrnka z obce Březí u Mikulova pod Dunajovskými kopci a blízkosti Pálavy.

Jindra Kadrnka je mladý, talentovaný vinař, který byl u vzniku vinařství Galant,  sbíral zkušenosti ve vinařství Mikros Mikulov a vinařství Volařík. Zkušenosti sbíral také za hranicemi, konkrétně v sousedním Rakousku, kde sbíral inspiraci pro výrobu moderních bílých vín a v přístupu k vinicím a vinařství. Ve Francouzském Bordeaux sbíral zkušenosti pro výrobu těch nejlepších červených vín a práci s barikovými sudy. Poté nastal čas založit si své vlastní vinařství a navázat na tři předchozí generace rodiny Kadrnků ve výrobě vína na Moravě. V roce 2022 získalo vinařství Kadrnka ocenění vinařství roku. 

Charakteristika vín: 

Bílá vína Jindry Kadrnky jsou svěží, ovocná s vždy příjemnou kyselinkou, která potěší každého milovníka moravských vín. 

Červená vína jsou dobře strukturovaná a krásně vyškolená v nových barikových sudech. 

Vína vinařství Kadrnka se dělí do tří kategorií K2, K3, K4

K2: Víno ovocné, květnaté, svěží, suché a dobře pitelné lehčího typu. Víno většinou pochází z mladších vinic – do 15 let, tvořené v nerezu s jemnou prací míchání na kvasnicích.

K3: Víno vyšší vyzrálosti s tóny zralého žlutého ovoce, v chuti intenzivní, ovocité a šťavnaté středně plného typu. Víno většinou pochází z vinic mezi 15 a 30 lety a je tvořené v nerezu či dřevě s intenzivnější prací míchání na kvasnicích.

K4: Víno vysoké zralosti s koncentrovanou vůní a chutí s tóny přezrálého ovoce s výraznou stopou minerality. Víno většinou pochází z vinic starších 30 let a je tvořeno delší prací na kvasnicích a kombinací dřeva či betonu.