Château Clos Manou Médoc 2018
53% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon, 2% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot. Clos Manou 2018 je ve vůni intenzivní a hluboký, s vůní zralého ovoce, černého rybízu, který ustupuje jemným vůním kůže a doutníku s dobře integrovanými dřevitými a vanilkovými tóny. Chuť má krásný objem a vyváženost, elegantní třísloviny a velmi příjemnou svěžest.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Barva: | Červené |
Odrůda: | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Cuvée, Merlot, Petit Verdot |
Zbytkový cukr: | Suché |
Obsah alkoholu: | 15,00% |
Oblast: | Bordeaux |
Ročník: | 2018 |
Země: | Francie |
Objem: | 0,75 |
Uzávěr: | Korek |
Balení: | Dřevěný box 6 ks |
Potenciál zrání: | 12 - 15 let |
Ocenění:
- VIVINO: 4,1/5*
- James Sucling: 92/100. This is pretty tight, and they have gone long on the tannins this year. The palate is silky, with cassis and bilberry notes alongside more juice-filled, textured blackberry notes. It's ambitiously structured, with plenty of cocoa, dark chocolate and pencil shavings. A serious wine with high acidity that should age well, but there are more generous wines in this vintage. 5% Petit Verdot completes the blend. Owned by François and Stéphane Dief, the property is located in St Christoly du Médoc.
Párování s jídlem:
- Hovězí, jehněčí, zvěřina
- Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Françoise a Stéphane Diefovi vyrobili svůj první ročník Clos Manou v Médocu v roce 1998. Hledali vhodnou půdu s vysokou hustotou vinic kolem 10 000 keřů na hektar. Po koupi 4 ha půdy klasifikace cru artisan a 7 ha klasifikace cru bourgeois rozloha jejich vinic narostla postupně z 0,12 ha půdy na 18 ha. Françoise a Stéphane investovali také do dvou budov a tím získali sklep z betonu a dřeva. Sklizeň je ruční do beden. Po vytřídění hroznů před a po odstopkování na vibračním stole se hrozny nechávají 48 až 72 hodin za studena macerovat. Vinifikace probíhá tradičním přečerpáváním přes betonové kádě zpět do dřevěných kádí. Jablečno-mléčné kvašení probíhá společně při alkoholovém kvašení. Zrání probíhá na kalech za pravidelného míchání a to v 70 % nových francouzských dubových sudech 17 měsíců, 25 % v betonových vejcích o objemu 700 l po dobu 12 měsíců. Práce ve vinici a kultura vinic se blíží ekologickému zemědělství. Víno, jako je Clos Manou, může existovat jen proto, že Francoise a Stephane Dief se svou vášní a neuvěřitelným množstvím práce, kterou do toho vkládají, jdou daleko za obvyklé hranice. Po pečlivém výběru a pečlivé vinohradnické práci představují vína, která převyšují vše ostatní, co lze v severním Medocu ochutnat.