Château Clos Manou Petit Manou 2019
53% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon, 2% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot. Druhé víno Chateau Clos Manou, které se nachází na levém břehu řeky Gironde ve známe vinařské oblasti Médoc.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Barva: | Červené |
Odrůda: | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Cuvée, Merlot, Petit Verdot |
Zbytkový cukr: | Suché |
Obsah alkoholu: | 14,00% |
Oblast: | Bordeaux |
Ročník: | 2019 |
Země: | Francie |
Objem: | 0,75 |
Uzávěr: | Korek |
Balení: | Karton 6 ks |
Potenciál zrání: | 12 - 15 let |
Ocenění:
- VIVINO: 3,8/5*
Párování s jídlem:
- Hovězí, jehněčí, zvěřina
- Srnčí panenka na víně s brusinkami.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Françoise a Stéphane Diefovi vyrobili svůj první ročník Clos Manou v Médocu v roce 1998. Hledali vhodnou půdu s vysokou hustotou vinic kolem 10 000 keřů na hektar. Po koupi 4 ha půdy klasifikace cru artisan a 7 ha klasifikace cru bourgeois rozloha jejich vinic narostla postupně z 0,12 ha půdy na 18 ha. Françoise a Stéphane investovali také do dvou budov a tím získali sklep z betonu a dřeva. Sklizeň je ruční do beden. Po vytřídění hroznů před a po odstopkování na vibračním stole se hrozny nechávají 48 až 72 hodin za studena macerovat. Vinifikace probíhá tradičním přečerpáváním přes betonové kádě zpět do dřevěných kádí. Jablečno-mléčné kvašení probíhá společně při alkoholovém kvašení. Zrání probíhá na kalech za pravidelného míchání a to v 70 % nových francouzských dubových sudech 17 měsíců, 25 % v betonových vejcích o objemu 700 l po dobu 12 měsíců. Práce ve vinici a kultura vinic se blíží ekologickému zemědělství. Víno, jako je Clos Manou, může existovat jen proto, že Francoise a Stephane Dief se svou vášní a neuvěřitelným množstvím práce, kterou do toho vkládají, jdou daleko za obvyklé hranice. Po pečlivém výběru a pečlivé vinohradnické práci představují vína, která převyšují vše ostatní, co lze v severním Medocu ochutnat.