Degustační set vinařství Jindřich Kadrnka | Kadrnka
Degustační set 6 vín jednoho z nejtalentovanějších vinařů současnosti. Jindřich Kadrnka dělá osobitá a moderní vína, která se prezentují příjemnou kyselinou a ovocností.
Zakoupením tohoto setu ušetříte 55 Kč.
Součástí tohoto degustačního balíčku je:
1. Ryzlink Vlašský, pozdní sběr 2023 - suché, bílé víno, 12,50 %, zbytkový cukr 2,2 g/l, kyseliny 7,0 g/l
2. Chardonnay K3, pozdní sběr 2023 - suché, bílé víno, 12,50 %, zbytkový cukr 1,8 g/l, kyseliny 7,2 g/l
3. Pálava K3, pozdní sběr 2023 - polosuché, bílé víno, 12,50 %, zbytkový cukr 6,7 g/l, kyseliny 7,3 g/l
4. Merlot Grand Reserva K4, 2023 - suché, červené víno, 13,50 %, zbytkový cukr 0,3 g/l, kyseliny 5,1 g/l
5. Rulandské šedé K3, pozdní sběr 2023 - suché, bílé víno, 12,50 %, zbytkový cukr 2,4 g/l, kyseliny 7,4 g/l
6. Ryzlink Rýnský K3, pozdní sběr 2023- suché, bílé víno, 12,50 %, zbytkový cukr 1,4 g/l, kyselin 6,9 g/l
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné vinařství Kadrnka z obce Březí u Mikulova pod Dunajovskými kopci a blízkosti Pálavy.
Jindra Kadrnka je mladý, talentovaný vinař, který byl u vzniku vinařství Galant, sbíral zkušenosti ve vinařství Mikros Mikulov a vinařství Volařík. Zkušenosti sbíral také za hranicemi, konkrétně v sousedním Rakousku, kde sbíral inspiraci pro výrobu moderních bílých vín a v přístupu k vinicím a vinařství. Ve Francouzském Bordeaux sbíral zkušenosti pro výrobu těch nejlepších červených vín a práci s barikovými sudy. Poté nastal čas založit si své vlastní vinařství a navázat na tři předchozí generace rodiny Kadrnků ve výrobě vína na Moravě. V roce 2022 získalo vinařství Kadrnka ocenění vinařství roku.
Charakteristika vín:
Bílá vína Jindry Kadrnky jsou svěží, ovocná s vždy příjemnou kyselinkou, která potěší každého milovníka moravských vín.
Červená vína jsou dobře strukturovaná a krásně vyškolená v nových barikových sudech.
Vína vinařství Kadrnka se dělí do tří kategorií K2, K3, K4
K2: Víno ovocné, květnaté, svěží, suché a dobře pitelné lehčího typu. Víno většinou pochází z mladších vinic – do 15 let, tvořené v nerezu s jemnou prací míchání na kvasnicích.
K3: Víno vyšší vyzrálosti s tóny zralého žlutého ovoce, v chuti intenzivní, ovocité a šťavnaté středně plného typu. Víno většinou pochází z vinic mezi 15 a 30 lety a je tvořené v nerezu či dřevě s intenzivnější prací míchání na kvasnicích.
K4: Víno vysoké zralosti s koncentrovanou vůní a chutí s tóny přezrálého ovoce s výraznou stopou minerality. Víno většinou pochází z vinic starších 30 let a je tvořeno delší prací na kvasnicích a kombinací dřeva či betonu.