Grüner Veltliner Smaragd Ried Kreuzberg 2022
Grüner Veltliner Smaragd Ried Kreuzberg 2022 má příjemné tóny divokých bylin a zralého žlutého ovoce. Je hutné a silné s jemnými tóny manga a ananasu. Šťavnaté ovoce, slané, elegantní víno se slibným potenciálem stárnutí.
Fermentace začíná spontánně v nerezových tancích a trvá asi dva měsíce. Poté víno zůstává na jemných kalech až do lahvování v září 2023.
Skalní podloží je pokryto svahovými sutěmi, které byly většinou obohaceny o sekundární karbonáty z bývalého sprašového pokryvu. Mezi velkými úlomky amfibolitu se nacházejí žluté živce. Vinice Kreuzberg jsou orientovány na severozápad, takže vinné révě se daří i v těch nejteplejších létech. Dlouhá období večerního slunce poskytují dostatek tepla k dozrání hroznů.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Barva: | Bílé |
Odrůda: | Grüner Veltliner |
Zbytkový cukr: | Suché |
Obsah alkoholu: | 13,00 % |
Oblast: | Wachau |
Ročník: | 2022 |
Země: | Rakousko |
Objem: | 0,75 |
Uzávěr: | Šroubovací |
Balení: | Karton 6 ks |
Zatřídění: | Smaragd DAC |
Párování s jídlem
- Hodí se ke grilovaným rybám, smaženým jídlům jako je „Wiener Schnitzel“ a také ke kuřecímu, jehněčímu a telecímu masu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Josef Fischer převzal rodinné vinařství v Rossatzu v roce 2015. Pro začátek si dal na čas. Měl na mysli spoustu změn – ale chtěl dělat všechno svým vlastním tempem a promyslet věci. Začal tedy s několika malými krůčky, ale některé z nich byly skutečně revoluční. Převedl 11 hektarů vinic na ekologické pěstování a vypustil kultivované kvasinky ve prospěch spontánního kvašení. A z kalendáře zmizela pevná data zahájení prodeje vín.
Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský – přesně tak, jak si je rádi vychutnáváme i my. O to nám všem jde. Jsme Katja a Joe Fischerovi.
Všechna naše vína jsou organická a v tuto chvíli přecházíme na biodynamickou produkci. Je to proto, že chceme s oblastmi, které dávají našim vínům jejich osobitost – s vinicemi Kirnberg, Kreuzberg, Frauenweingärten a Mugler v Rossatzu a Rührsdorfu – zacházet co nejpečlivěji. Vinice jsou definovány chladným vzduchem z kopcovitých lesů Dunkelsteinerwald a vyváženým vlivem Dunaje.
Využíváme spontánní fermentaci a naše vína zrají buď ve velkých sudech nebo malých 500 litrových sudech.